Ard Schenk en Yvonne van Gennip ontsteken vlam Olympisch Stadion voor GOUD! - cbvnl

Ard Schenk en Yvonne van Gennip ontsteken vlam Olympisch Stadion voor GOUD!

We hebben weer GOUD! Met de gouden medaille van Kjeld Nuis is de vlam van het Olympisch Stadion alweer voor de vierde keer sinds de start van de Winterspelen aangestoken! Schaatsfenomenen Yvonne van Gennip en Ard Schenk waren aanwezig om met een druk op de gouden knop, de vlam van het Olympisch Stadion in de Marathontoren te laten ontbranden voor Kjeld. Een kippenvel moment! De vlam van het Olympisch Stadion blijft branden tot middernacht.

Ard Schenk en Yvonne van Gennip weten als geen ander hoe het is om een Olympische titel te winnen op de 1.500 meter. Ard Schenk behaalde tijdens de Spelen van Sapporro in 1972 maar liefst drie gouden medailles te behalen. Yvonne van Gennip wist in 1988 de harten van heel Nederland te veroveren met haar gouden medailles op de 1.500 meter en 3 en 5 kilometer. Extra bijzonder dat deze Olympische iconen aanwezig waren om voor Kjeld Nuis de vlam van het Olympisch Stadion te laten branden.

Morgen weer een nieuwe kans op goud met de 1.000 meter voor vrouwen met Jorien ter Mors, Ireen Wüst en Marrit Leenstra die in actie komen. Kom zelf schaatsen in het Olympisch Stadion en beleef de wedstrijden op het grote scherm!

   

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!