Bij GOUD brandt de vlam van het Olympisch Stadion - cbvnl

Bij GOUD brandt de vlam van het Olympisch Stadion

Amsterdam 10 februari 2018 |  Op het moment dat een Nederlandse sporter van TeamNL een gouden medaille wint, zal in Amsterdam – net als in 2014 – de vlam van het Olympisch Stadion in de marathontoren ontstoken worden. Het laten branden van de vlam wordt mede mogelijk gemaakt door het Olympisch Stadion van Amsterdam, in samenwerking met De Coolste Baan van Nederland. Het branden van de vlam wordt tevens live getoond via 10 digitale masten van Interbest.

De vlam van het Olympisch Stadion zal vanaf het moment van het winnen van de gouden medaille branden tot middernacht. Vandaag is de eerste kans op een gouden medaille. Sjinkie Kneght en Itzhak de Laat komen in actie op de 1.500 meter en op de 3 kilometer langebaanschaatsen strijden de vrouwen Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Carlijn Achtereekte om een gouden plak.

Het moment van het ontsteken van de vlam van het Olympisch Stadion kan gevolgd worden via de livestream via de Facebookpagina van De Coolste Baan van Nederland. Ook mediapartner Interbest zal het gouden moment omarmen door op 10 digitale masten langs de Nederlandse snelwegen de brandende vlam van het Olympisch Stadion te tonen.

Tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 werd voor de eerste keer een symbolisch vuur ontstoken in het Olympisch Stadion. Het vuur brandde in een schaal die op de toren van het Olympisch Stadion was geplaatst, bedacht en ontworpen door de gevierde architect Jan Wils. De vlam werd in 1928 aangestoken door een medewerker van het toenmalige Amsterdams Gemeentelijk Energiebedrijf (een van de rechtsvoorgangers van Nuon – partner van De Coolste Baan van Nederland). Met de Olympische Spelen in Amsterdam van 1928 begon een traditie die zich uiteindelijk zou ontwikkelen tot een globale estafette, waarbij het olympisch vuur tienduizenden kilometers aflegt om in het stadion waar de Spelen worden gehouden het vuur aan te steken.

Tijdens de gehele Olympische periode kan er op De Coolste Baan van Nederland geschaatst worden én naar de wedstrijden gekeken worden op grote schermen of in de TeamNL Lounge. Schaatsen & kijken naar de wedstrijden in een unieke setting. Ga voor kaarten naar www.decoolstebaanvannederland.nl

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!