Dag 1 - ISU WK Allround - cbvnl

Dag 1 – ISU WK Allround

De eerste dag van de ISU WK Allround is een feit. Na de eerste dag voert Miho Takagi het klassement aan, voor Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Takagi zette een sterke tijd neer op de 500 meter, maar Wüst herstelde zich sterk op de 3.000 meter onder luid gejuich van het publiek in het sfeervolle Olympisch Stadion. De omstandigheden waren zwaar met de regen, maar de tijd van Ireen op de 3 kilometer was erg sterk en geeft Wüst vertrouwen voor de dag van morgen.

De ISU WK Allround werd geopend door Humberto Tan die het publiek een warm welkom heette in het Olympisch Stadion. Het Wilhelmus weerklonk op deze historische locatie, opgevoerd door de 50-koppige drum- en fanfareband Advendo. Meesters van de Wereld Leo Visser en Hein Vergeer reden de testronde in typische kleding uit de tijd van ‘Ard & Keessie’. Een gezellig KPN Clubhuis met optredens van Xander de Buisonjé en DJ Barry Paf. De zingende zamboni in de dweilpauzes maakte het entertainment programma compleet.

De avond werd op bijzondere avond afgesloten met een eerbetoon aan de Nederlandse medaillewinnaars van PyeongChang. Met een ode van drievoudig wereldkampioen allround én Olympisch kampioen Ard Schenk reden de schaatsers een ereronde over het ijs van De Coolste Baan van Nederland. De vlam van het Olympisch Stadion op de achtergrond en vuurpijlen schoten de lucht in. Stuk voor stuk momenten om kippenvel van te krijgen. Dat belooft wat voor morgen.

Zaterdag 10 maart is zo goed als uitverkocht. Ireen Wüst in de achtervolging op Takagi, op jacht naar haar zevende wereldtitel allround en de start van het toernooi bij de mannen met o.a. Sven Kramer, Patrick Roest en Sverre Lunde Pedersen. Bekijk het fotoalbum op Facebook of de sfeervideo hieronder van vrijdag 9 maart.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!