Dag 2 - ISU WK Allround - cbvnl

Dag 2 – ISU WK Allround

Dag twee van de ISU WK Allround zit er op. En wat was het mooi! Ondanks het typisch Nederlandse weer hebben 25.000 bezoekers genoten van de bijzondere ambiance in het Olympisch Stadion. Voor de schaatsers was het zwaar, maar onder luid gejuich wisten zij zich naar de finishlijn te knokken. Tijdens de races van de Nederlanders steeg er een ware orkaan van geluid op vanaf de tribunes.

Miho Takagi nieuwe ‘Meester van de Wereld’

De Japanse Miho Takagi heeft in het Olympisch Stadion van Amsterdam de wereldtitel allround bij de vrouwen veroverd. Takagi had na drie van de vier afstanden al een ruimte voorsprong op zesvoudig wereldkampioen allround Ireen Wüst. Op de afsluitende vijf kilometer moest Takagi een voorsprong van 11 seconden verdedigen. Dat deed ze met succes en pakte haar eerste mondiale allroundtitel. De pupil van de Japanse bondscoach Johan de Wit is de eerste Aziaat die erin slaagt om de wereldtitel allround te veroveren.  Takagi kreeg van wereldkampioene Stien Kaiser de “Meester van de Wereld’ sjerp omgehangen en reed een uitgebreide ereronde over het ijs van De Coolste Baan van Nederland. Ze genoot met volle teugen.

Guus Meeuwis zingt Brabant voor Ireen Wüst

Ireen Wüst eindige achter Takagi als tweede. Toch werd er een bijzonder eerbetoon gebracht aan Nederlands meest succesvolle Olympiër aller tijden. Niemand minder dan Guus Meeuwis zong ‘Brabant’ voor de schaatskampioen uit Goirle. “Dit had ik niet verwacht”, gaf de emotionele Wüst aan, die tijdens het optreden van Guus in tranen uitbarstte. Een volgepakt Olympisch Stadion, een zee van lampjes die in het sfeervolle Olympisch Stadion op de tribune verscheen. Een prachtige ambiance en een waardig eerbetoon aan deze grote kampioen.

Afscheidswedstrijd voor Annouk van der Weijden

Voor Annouk van der Weijden was het ook een bijzonder wereldkampioenschap. Zij reed vandaag haar allerlaatste rondjes als profschaatster en sloot haar carrière af met een bronzen plak tijdens de wereldkampioenschappen.

Patrick Roest aan de leiding

Het mannentoernooi is ook enorm spannend. In de regen verraste Sverre Lunde Pedersen op de 5.000 meter in een nieuw baanrecord van 6.33,81. Sven Kramer eindigde als tweede en Marcel Bosker derde. Patrick Roest deed goede zaken met winst op de 500 meter  en staat op dit moment aan de leiding in het klassement.  Morgen is alweer de laatste dag van de ISU WK Allround. De mannen komen in actie op de 1.500 meter en de afsluitende 10 kilometer. Voor de wereldkampioen allround staat een bijzonder eerbetoon te wachten.

Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar! Ga voor tickets naar www.decoolstebaanvannederland.nl/tickets

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!