De droom van Rintje Ritsma - cbvnl

De droom van Rintje Ritsma

Het begon allemaal met een droom. De droom van Rintje Ritsma en House of Sports om ooit een WK Allround te organiseren in het Olympisch Stadion van Amsterdam. In 2014 organiseerden wij ‘De Coolste Baan van Nederland’. Met 108.000 recreatieve schaatsers en 45.000 bezoekers tijdens de KPN NK Allround & Sprint 2014 was De Coolste Baan van Nederland 2014 een groot succes en lieten wij de harten van schaatsminnend Nederland sneller kloppen.

Van 18 januari tot en met 11 maart 2018 komt er weer een ‘Coolste Baan van Nederland’ en kan er dus weer worden geschaatst in het Olympisch Stadion. De Coolste Baan van Nederland is een schaatsbaan voor iedereen, waar de historie van het schaatsen wordt geplaatst in de tijd van nu. Een schaatsbaan waar sport & entertainment en breedtesport & topsport op een unieke wijze samen komen. Waar we de bezoekers meenemen in de rijke schaatsgeschiedenis in een unieke setting die de schaatsliefhebber kippenvel bezorgd. Van recreatief schaatsen tot schoolschaatsen, van schaatsles tot curlingclinics, “wining & dining on ice” op diverse thema-avonden, voor families, voor studenten of bedrijfsuitjes. Kortom: een ijsbaan voor iedereen.

Met in het laatste weekend een historisch en bijzonder slotstuk: de ISU WK Allround 2018. Na 125 jaar brengen wij de Wereldkampioenschappen Allround weer terug naar Amsterdam, de plek waar in 1893 Jaap Eden zich liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen. Met het WK 2018 brengen wij graag een eerbetoon aan alle wereldkampioenen allround die sinds 1893 in de voetsporten van Jaap Eden zijn getreden.

Gezien het overweldigende enthousiasme in 2014 verwachten wij voor deze 2e editie van de Coolste Baan wederom een grote belangstelling om te komen schaatsen in het Olympisch Stadion. Dat wil jij toch niet missen? Zorg dat je als allereerste op de hoogte bent van de start van de kaartverkoop. Meld je aan via onderstaande link.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!