De jacht naar goud van start met hyena's op het ijs - cbvnl

De jacht naar goud van start met hyena’s op het ijs

Vanavond ging de documentaire Hyena’s op het IJs in première op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch stadion in Amsterdam. KPN en Samsung maken de documentaire over de voorbereidingen van de Olympische Shorttrackers gratis beschikbaar voor iedereen. Vanaf nu is Hyena’s op het IJs te zien op KPN.com/Hyenas. Verder is de documentaire te zien op schaatsen.nl, de website van Samsung en op Kanaal 18 van KPN.

 

Hyena’s op het IJs

In de documentaire Hyena’s op het IJs worden de shorttrackers Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting gevolgd op weg naar de Olympische Spelen in PyeongChang. Maar die gouden jacht gaat niet zonder slag of stoot. Drie verschillende karakters met hetzelfde doel: het eerste olympische shorttrackgoud mee terug nemen naar Nederland. Voor bondscoach Jeroen Otter loopt de spanning misschien nog wel het meeste op. Lukt het hem om zijn ‘hyena’s’ optimaal op koers te houden richting het goud?

 

Hyena’s op het IJs is geproduceerd door Helden Magazine. Barbara Barend (Helden Magazine) licht toe: “Wij zijn heel trots dat wij de documentaire met deze topschaatsers hebben mogen maken. We hebben ze van dichtbij meegemaakt, we maakten in aanloop naar de Winterspelen echt deel uit van het team. De toewijding van de sporters, met als boegbeelden Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting, heeft geweldige beelden opgeleverd. Van de atleten en de begeleidingsstaf mochten we werkelijk overal bij zijn. Daardoor voel je de spanning, zenuwen, vreugde, het verdriet, de woede en het harde werken tot in je vezels. Niet voor niets noemt bondscoach Jeroen Otter de schaatsers ‘hyena’s’”

 

Vanaf vrijdag 19 januari is Hyena’s op het IJs gratis te zien voor iedereen via KPN.com/hyenas, de website van Samsung en schaatsen.nl. Vanaf 21:00 uur vanavond wordt de documentaire voor het eerst vertoond op tv-zender Kanaal 18, van KPN.

Foto: Jeroen Roest

 

Shorttrack demonstratie

De voltallige Nederlandse shorttrackploeg van TeamNL verzorgde voorafgaand aan de première een demonstratie voor 3000 basisschool leerlingen die op Coolste Schoolreisje waren. De Sjinkies en Suzannes in spé zagen de hyena’s over het ijs razen. Bondscoach Jeroen Otter voorzag de demonstratie van uitleg en commentaar. Een spectaculaire start van De Coolste Baan van Nederland.

 

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!