GOUD! De vlam van het Olympisch Stadion aan - cbvnl

GOUD! De vlam van het Olympisch Stadion aan

Amsterdam 10 februari 2018 |  Met de gouden medaille van Carlijn Achtereekte is de vlam van het Olympisch Stadion in Amsterdam ontstoken. Het laten branden van de vlam wordt mede mogelijk gemaakt door het Olympisch Stadion van Amsterdam, in samenwerking met De Coolste Baan van Nederland. Carla de Groot, directeur van het Olympisch Stadion had de eer om op de gouden knop te drukken en de vlam te ontsteken. Het branden van de vlam van het Olympisch Stadion wordt tevens live getoond via 10 digitale masten van Interbest.

De vlam van het Olympisch Stadion zal branden tot middernacht. Het moment van het ontsteken van de vlam van het Olympisch Stadion kon gevolgd worden via de livestream via de Facebookpagina van De Coolste Baan van Nederland. Ook mediapartner Interbest laat het gouden moment zien door op 10 digitale masten langs de Nederlandse snelwegen de brandende vlam van het Olympisch Stadion te tonen. Morgenochtend vanaf 08.00 uur zal op de 5 kilometer weer een nieuwe kans zijn op goud met Sven Kramer, Bob de Vries en Jan Blokhuijsen.

Tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 werd voor de eerste keer een symbolisch vuur ontstoken in het Olympisch Stadion. Het vuur brandde in een schaal die op de toren van het Olympisch Stadion was geplaatst, bedacht en ontworpen door de gevierde architect Jan Wils. De vlam werd in 1928 aangestoken door een medewerker van het toenmalige Amsterdams Gemeentelijk Energiebedrijf (een van de rechtsvoorgangers van Nuon – partner van De Coolste Baan van Nederland). Met de Olympische Spelen in Amsterdam van 1928 begon een traditie die zich uiteindelijk zou ontwikkelen tot een globale estafette, waarbij het olympisch vuur tienduizenden kilometers aflegt om in het stadion waar de Spelen worden gehouden het vuur aan te steken.

Tijdens de gehele Olympische periode kan er op De Coolste Baan van Nederland geschaatst worden én naar de wedstrijden gekeken worden op grote schermen of in de TeamNL Lounge. Schaatsen & kijken naar de wedstrijden in een unieke setting. Ga voor kaarten naar www.decoolstebaanvannederland.nl.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!