Historische relikwieën Jaap Eden tijdelijk te bezichtigen op De Coolste Baan - cbvnl

Historische relikwieën Jaap Eden tijdelijk te bezichtigen op De Coolste Baan

Amsterdam, 11 januari 2018

Vandaag overhandigde de kleinzoon van schaatslegende Jaap Eden een aantal schaatsrelikwieën van zijn grootvader aan Rintje Ritsma, ter gelegenheid van de samenwerking tussen De Jaap Eden IJsbaan en De Coolste Baan van Nederland. De schaatsen, muts, sjerp en zilveren beker van drievoudig wereldkampioen allround schaatsen Jaap Eden komen tijdelijk op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion te liggen, waar een eerbetoon wordt gebracht aan 125 jaar allround schaatsen.

Van 18 januari tot en met 28 februari kunnen de relikwieën van Jaap Eden bezichtigd worden op De Coolste Baan van Nederland, de schaatsbaan in het Olympisch Stadion. Rintje Ritsma bracht zijn Sanex schaatspak, een gesigneerd jasje van Sven Kramer en de schaatsen van Ireen Wüst mee als tijdelijke vervangers voor de attributen van Jaap Eden. “Dit stukje schaatsgeschiedenis is uniek en past perfect binnen het verhaal van 125 jaar allround schaatsen dat we graag willen vertellen met De Coolste Baan. We zijn erg blij met deze samenwerking met de Jaap Eden IJsbaan”. Ook de Jaap Eden IJsbaan is enthousiast over de samenwerking. “Er is een prettige samenwerking tussen De Coolste Baan en de Jaap Eden IJsbaan waarbij het bevorderen van schaatsplezier voorop staat. We zijn trots dat de unieke materialen van Jaap Eden hier een belangrijke rol in spelen”, aldus Joris Wouters van de Jaap Eden IJsbaan.

Samenwerking
Naast dat het schaatsen in Amsterdam op deze wijze mooi gepromoot wordt, kijken we ook hoe we mensen langer van de schaatssport kunnen laten genieten. Bezoekers van de Jaap Eden IJsbaan kunnen bijvoorbeeld met korting een kaartje kopen om te schaatsen in het Olympisch Stadion en ook de bezoekers van De Coolste Baan van Nederland krijgen een aanbieding om eens bij de Jaap Eden IJsbaan langs te komen of een clinic te volgen.

Een eerbetoon aan 125 jaar allround schaatsen

In 1893 won Jaap Eden het allereerste officiële “Meesterschap der Wereld” op het Museumplein in Amsterdam. Precies 125 jaar later keert de ISU WK Allround terug naar Amsterdam en wordt De Coolste Baan van Nederland van 9 tot en met 11 maart omgetoverd tot schaatstempel voor de internationale allround-top. Van 18 januari tot en met 28 februari kan er door jong en oud geschaatst worden op De Coolste Baan van Nederland.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!