Informatie

De Coolste Baan van Nederland 2018

Het begon allemaal zo’n tien jaar geleden met een droom. De droom om ooit een WK Allround schaatsen te organiseren in het Olympisch Stadion van Amsterdam en om vernieuwing in de schaatssport te brengen. In 2014 organiseerden wij ‘De Coolste Baan van Nederland’. Met 108.000 recreatieve schaatsers en 45.000 bezoekers tijdens de KPN NK Allround & Sprint was het een groot succes en lieten we de harten van schaatsminnend Nederland sneller kloppen. De historie van het schaatsen in de tijd van nu.

Van 18 januari tot en met 11 maart 2018 komt er weer een ‘Coolste Baan van Nederland’ en kan er dus weer worden geschaatst in het Olympisch Stadion. De Coolste Baan van Nederland is een schaatsbaan voor iedereen, waar de historie van het schaatsen wordt geplaatst in de tijd van nu. Een schaatsbaan waar sport & entertainment en breedtesport & topsport op een unieke wijze samen komen. Waar we de bezoekers meenemen in de rijke schaatsgeschiedenis in een unieke setting die de schaatsliefhebber kippenvel bezorgd. Van recreatief schaatsen tot schoolschaatsen, van schaatsles tot curlingclinics, “wining & dining on ice” op diverse thema-avonden, voor families, voor studenten of bedrijfsuitjes. Kortom: een ijsbaan voor iedereen.

De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround 2018 als spectaculair slotstuk. In 2018 is het 125 jaar geleden dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen. Na 125 jaar keert de ISU WK Allround terug naar Amsterdam en brengen wij graag een eerbetoon aan alle wereldkampioenen die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden.

ezien het overweldigende enthousiasme in 2014 verwachten wij voor deze 2e editie van de Coolste Baan van Nederland wederom een grote belangstelling om te komen schaatsen in het Olympisch Stadion.Wil jij als allereerste op de hoogte worden gebracht worden van de start van de ticketverkoop? Laat het ons weten en meld je aan via onderstaande link.

De Coolste Baan van Nederland is een initiatief van Rintje Ritsma en House of Sports.

De website maakt gebruik van cookies. Door akkoord te klikken of verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

House of Sports
KNSB
Thialf
Gemeente Amsterdam
Olympisch Stadion Amsterdam
KPN