Olympisch Stadion - cbvnl

Het Olympisch Stadion

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is hét icoon van de Nederlandse Olympische sport, en daarmee de plek voor nieuwe inspiratie. Net als in 2014 gaat er weer geschaatst worden in het Olympisch Stadion op De Coolste Baan van Nederland.

Het Olympisch Stadion

Sinds de Olympische Spelen van 1928 is het stadion een opvallend icoon waar vele sportherinneringen gekoesterd worden. De Spelen van ’28 waren bijzonder: de Olympische vlam werd voor het eerst ontstoken, vrouwen mochten voor het eerst meedoen aan atletiek, Coca-Cola beleefde zijn Europese introductie en het universele parkeerbord werd voor deze Spelen uitgevonden. In het jaar 2000 werd het Olympisch Stadion feestelijk heropend.

Na een spannende periode eind jaren negentig, werd vlak voor de geplande sloop van het gebouw, de status ‘rijksmonument’ toegekend. In rap tempo werd het stadion daarna gerenoveerd. Nu maken jaarlijks miljoenen bezoekers gebruik van het Olympisch Stadion en de diverse voorzieningen. In de zomer van 2016 vond in het Olympisch Stadion het EK Atletiek plaats en in 2018 is het Olympisch Stadion dé locatie van De Coolste Baan van Nederland. Meer informatie via www.olympischstadion.nl

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!