Opbouw van start: Eerste vrachtwagens arriveren op Coolste Baan - cbvnl

Opbouw van start: Eerste vrachtwagens arriveren op Coolste Baan

In Amsterdam is vanochtend in het Olympisch Stadion begonnen met de opbouw van De Coolste Baan van Nederland, in maart het decor voor de ISU WK Allround. De eerste van in totaal 550 vrachtwagens reden het Olympisch Stadion in. Rintje was samen met mascotte Coolio aanwezig om de start van de opbouw in goede banen te leiden.

“De vloerplaten worden als eerste gelegd. In totaal zijn dat 1722 platen en wordt er 18.500 m² vloer aangelegd door official supplier Losberger-De Boer. Deze vloer vormt een soort podium voor het ijs. En dat moet waterpas worden neergelegd, dus het is een hele opgave”, legt Rintje uit. “De ijsbaan zelf wordt pas in de laatste fase van de bouw gelegd, een week voor de opening op 18 januari.” Die ijsbaan maken wij samen met Iceworld en ook de ijsmeester van Thialf kijkt mee met de opbouw van de ijsvloer.

Bekijk hier de video die NOS maakte van hoe de eerste vrachtwagen het Olympisch Stadion inreed.

Ten opzichte van de eerste editie van De Coolste Baan van Nederland in 2014 is er veel veranderd. Er zijn 550 vrachtwagens nodig om het materiaal naar het stadion brengen. “Er komen twee extra restaurants, namelijk Loetje on Ice en La Place. Daarnaast was er in 2014 alleen een 400-meter ijsbaan. Nu wordt daar een extra binnenbaan aan toegevoegd voor clinics – de BNR Business Lane – en liggen er twee aparte curlingbanen.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!