Prins Bernard bindt de schaatsen onder - cbvnl

Prins Bernard bindt de schaatsen onder

Prins Bernhard heeft donderdag trainingsmeters gemaakt voor zijn Hollandse 100, het sportieve evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfklierkanker. Hij kondigde ook een fusie aan.

Op de Coolste Baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam werd ter gelegenheid van de komende editie alvast een schaatstraining georganiseerd. Ook prinses Annette, de echtgenote van Bernhard, bond de schaatsen onder.

Op de ijsbaan kondigde Bernhard tegelijkertijd een fusie van zijn stichting Lymph&Co aan met het Van Vlissingen Lymfoom Fonds. Beide organisaties, allebei fondsen die zich bezighouden met onderzoek naar lymfklierkanker, gaan vanaf woensdag verder onder de naam Lymph&Co.

De Hollandse 100 vindt dit jaar voor het eerst plaats in Friesland, op zondag 18 maart. Het schaatsen gebeurt plaats in Thialf en gefietst wordt er door het weidse Friese landschap. De eerste drie edities van De Hollandse 100 werden gehouden in Flevoland, in en rond Biddinghuizen.

De website maakt gebruik van cookies. Door akkoord te klikken of verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Zie voor meer info onze privacy verklaring.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!