Rondleiding Olympisch Stadion - cbvnl

Rondleiding Olympisch Stadion

Hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het Olympisch Stadion & 125 jaar schaatsen
Sinds 1928 is het Olympisch Stadion het icoon van de Nederlandse sport. Bijna 90 jaar aan sporthistorie en onvergetelijke hoogtepunten passeren de revue in de rondleidingen. Onze enthousiaste rondleiders nemen je mee door de roemruchte geschiedenis en laten je de mooiste plekken van het Olympisch Stadion zien. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen en je eigen herinneringen en verhalen met ons te delen.

 

125 jaar schaatsen

De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround als spectaculair slotstuk. Het is dan 125 jaar geleden dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen. Vanzelfsprekend laten we de rijke schaatsgeschiedenis terugkomen in de rondleiding. We brengen een eerbetoon aan alle wereldkampioenen die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden en vertellen interessante anekdotische verhalen over de sport die zo diepgeworteld is in onze volkscultuur.

 

De mooiste verhalen, verrassende anekdotes, een blik op de ijsbaan én u krijgt een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven. De rondleiding door het Olympisch Stadion duurt ongeveer 60 minuten en kost €12,50 per persoon. Dit is inclusief een consumptie bij 1 van de horecagelegenheden en een set ansichtkaarten. Minimale groepsgrootte: 5 personen

De website maakt gebruik van cookies. Door akkoord te klikken of verder gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Zie voor meer info onze privacy verklaring.

Jumbo
Univé
Manpower
Nuon
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!