Sven Kramer rijdt eerste rondje op De Coolste Baan - cbvnl

Sven Kramer rijdt eerste rondje op De Coolste Baan

Sven Kramer reed vandaag samen met Rintje Ritsma het allereerste rondje op het ijs van De Coolste Baan van Nederland. De negenvoudig wereldkampioen allround zal in het Olympisch Stadion van 9 tot en met 11 maart zijn wereldtitel verdedigen tijdens de ISU WK Allround. “Het is goed om hier na 4 jaar weer te mogen schaatsen. Ik heb er super veel zin in en volgens mij wordt het een fantastisch spektakel”, aldus Kramer.

Kramer reed samen met Rintje Ritsma het allereerste rondje onder toeziend oog van de toegestroomde pers. “Schaatsen in de buitenlucht is natuurlijk waar het allemaal mee is begonnen. Dat het nu weer terug is, maakt het WK straks extra bijzonder. Natuurlijk hoop ik op een uitverkocht Olympisch Stadion”. De ISU WK Allround wordt het spectaculaire slotstuk van De Coolste Baan van Nederland. De schaatsbaan in het Olympisch Stadion is eerst van 19 januari tot en met 28 februari geopend voor de recreatieve schaatser en is daarna 3 dagen lang decor voor de ISU WK Allround.

In 2018 is het exact 125 jaar geleden dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen. Na 125 jaar keert de ISU WK Allround terug naar Amsterdam en wordt er een eerbetoon gebracht aan alle “Meesters van de Wereld” die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden.

Jumbo
Univé
Manpower
Vattenfall
Campina
De Telegraaf
Interbest
Eurosport
Radio 538
BNR Nieuwsradio
Rijksmuseum
KNSB
KPN

Like ons!

Vind je de Coolste Baan helemaal te gek? Like dan onze Facebookpagina en ontvang de laatste updates!